A

A

Să am încredere în mine și în forțele proprii

#SâmbătaCuYAA  #S45

Articol scris de Iulia Stepan

Țica Maria, Președinte YAA 2020-2021 , a acceptat invitația de a ne povesti cum a luat decizia de a candida pe postul de președinte al asociației ”Young Accountants Association” și cum a fost experiența sa.

  • O mică prezentare pentru cei care nu te știu.

Hello, eu sunt Maria Țica, studentă în an terminal la licență, la FEAA Timișoara. De curând mi-am încheiat mandatul de președinte al frumoasei noastre asociații, YAA.

  •      Ce te-a determinat să candidezi pentru funcția de președinte al asociației YAA?

E simplu: YAA și iubirea față de oameni. În asociație mă simt ca într-o familie, iar atunci când lupt pentru interesele studenților și nu numai, pentru educație, pentru YAA…este cu adevărat un sentiment înălțător! Așa am luat eu hotărârea de a deveni președinte, având deja o experiență de 2 ani ca membru și ca vicepreședinte.

  •    Ai schimba ceva la YAA?

Nimeni și nimic nu poate supraviețui în lumea aceasta fără schimbare. Am încercat, alături de minunata echipă YAA, să oferim publicului evenimente de calitate, pe care să le adaptăm contextelor, dar și să ne îngrijim de dezvoltarea personală și profesională a membrilor noștri, indiferent de situație. Schimbarea în mai bine se află acum în mâinile noului Board, căruia îi doresc mult, mult succes!

  • Ce proiecte noi ai dori sa implementeze noul board? 

Cel mai tare m-ar bucura să continue organizarea proiectelor tradiționale și ca voluntarii YAA să dea frâu liber imaginației și să aducă la viață ideile lor frumoase.

  • Care este secretul unei organizări de excepție?

Este foarte important ca organizatorii să comunice orice amănunt între ei, chit că este vorba de o idee, de o neînțelegere sau o răsturnare de situație. Astfel, cred o echipă își va atinge țelurile.

  • Ce sfat le-ai da studenților care vor sa facă voluntariat în cadrul asociației YAA? 

Orice faci, să faci cu inima! Să știi că în YAA îți vei crea amintiri de neuitat, vei întâlni persoane deosebite. O să evoluezi pe zi ce trece, o să te descoperi pe tine însuți, dar și lumea din jurul tău, cu calitățile, defectele, pasiunile lor. Apropo, nu ești singur!

  •      Crezi ca pandemia a influențat studenții? Daca da, în ce fel?

Voi spune un mare și răspicat DA! Au fost și avantaje, și dezavantaje. Ne-am bucurat că putem participa la webinarii din diverse colțuri ale țării, dar ne-am întristat atunci când nu ne puteam îmbrățișa și întâlni la o cafea după cursuri.  Un amalgam de sentimente încă se resimte: deznădejde, optimism, nerăbdare, agitație, însă cred că mereu a triumfat curajul – curajul de a fi vulnerabil, de a te automotiva, de a-i ajuta și pe alții în nevoie.

  •      Daca ai putea să te întorci în timp 5 ani ce sfat ți-ai da ție cea de atunci? 

Curaj, elevă ambițioasă, bucură-te de prezent! – atât i-aș spune Mariei de acum 5 ani, care se gândea prea mult la ziua de mâine și poate uita uneori vadă oportunitatea din fața sa.


Sursă foto: arhivă personală Maria Țica.