A

Poate o pandemie să ne aducă beneficii?

a

#SâmbătaCuYAA  #S33

Articol scris de Andreea Georgiana Pascaru

a


Deja a trecut mai mult de un an de când viețile noastre au fost invadate de efectele pandemiei de COVID-19. Am fost despărțiți de cei dragi, nu ne-am mai văzut prietenii o perioadă, pe colegi i-am văzut mai mult sau exclusiv online iar de ieșit în oraș abia dacă poate fi vorba. În aceste condiții, parcă ne este greu să formăm sintagma „beneficiile pandemiei”, dar cum totul în viața asta ține de perspectivă, noi am decis să vedem partea bună și să prezentăm cel puțin 5 beneficii pe care le-a adus această perioadă mai dificilă.


     a

      1. În business s-au făcut pași în evoluția tehnologică

Toate firmele trebuie să se adapteze mediului tot mai volatil în care își desfășoară activitatea, iar în prezent, asta înseamnă tehnologie. Este important să ne adaptăm vremurilor, dar investițiile în tehnologie au nevoie de capital, și cum de multe ori se găsește ceva mai urgent acestea pot fi amânate. Datorită pandemiei, investițiile în echipamente tehnologice au devenit urgența, fapt ce a îmbunătățit condițiile de muncă.

a

      2. Am învățat să prețuim momentele cu cei dragi

Fie că am stat în casă alături de ei, fie că am fost despărțiți și apăsați de dorul lor, concluzia ar trebui să fie aceeași: relațiile cu cei dragi sunt importante și am învățat să le prețuim mai mult.

a

      3. Am învățat să ne facem timp pentru noi

Am stat mai mult în casă și a fost o perioadă în care am avut mai mult timp, pe care a trebuit să îl umplem cumva. Poate că unii am învățat să gătim, alții ne-am apucat de exerciții fizice sau am reușit să ne facem timp pentru hobby-uri (noi sau redescoperite). Viața noastră s-a schimbat, dar s-a schimba și în bine. Am avut timp să facem lucruri pentru noi, iar acele lucruri ne-au plăcut atât de mult încât am decis să ne facem timp pentru ele și să le includem în viața noastră de zi cu zi. Vom ieși din pandemie cu obiceiuri bune pe care le vom practica în continuare.

a

      4. Trăim într-un mediu un pic mai steril

Nimeni nu și-a asumat până acum responsabilitatea de a educa populația din punct de vedere al igienei. Nu cred că este greșit să spunem că spălatul mâinilor sau dezinfectarea sunt subiecte de la sine înțelese, deci se vorbea extrem de puțin sau chiar deloc despre ele. În această perioadă dificilă, Guvernul și-a asumat responsabilitatea pentru educația populației din punct de vedere al igienei. Pentru a ne proteja de viruși, instituțiile, firmele și majoritatea persoanelor au început să pună accentul pe igienă. Trebuie să recunoaștem că, datorită pandemiei, trăim într-un mediu mai curat, mai igienic.

a

a

      5. Suntem solidari

Majoritatea dintre noi am respectat regulile și am stat acasă. Unii au fost voluntari și au ajutat în aprovizionarea persoanelor vulnerabile, alții au făcut asta pentru rudele sau cunoscuții lor și majoritatea ne-am protejat atât pe noi, cât și pe ceilalți, stând acasă. Prin lucruri simple am fost solidari unii cu alții și, pentru asta, merităm să fim mândri de noi!

a

Nu a fost ușor, dar cred că ne-am săturat cu toții de părțile negative ale acestei perioade. Totul depinde de noi, iar noi putem alege să ne bucurăm de părțile bune și să mergem înainte cu ce am învățat din această perioadă și să ieșim mai buni din pandemie și cu forțele reîmprospătate pentru a ne trăi viața la maxim!