Favorite tomnatice ale YAA-iștilor

#SâmbătaCuYAA  #S13

Articol scris de Nicola Anamaria.

a

Octombrie este luna în care într-adevăr te poți bucura de toamnă. Dacă în Septembie încă resimțim trecerea verii și căldura persistă, iar în Noiembrie deja scad prea mult temperaturile și încep să apară prea des zilele înnorate și ploioase, Octombrie este îmbinarea perfectă între cele două.

Ați crede ca economiștii trăiesc într-o fugă continuă, de dimineața până seara, din primăvară până în iarnă. Ați putea crede că nu ne bucurăm pe deplin de viață, pentru că trebuie să muncim permanent. Tot timpul cu cărțile în față, prea preocupați de numere și acte care trebuie rezolvate.

Chiar dacă pentru noi, YAA-iștii, Octombrie este momentul în care ne întoarcem la cursuri și trebuie să muncim mult și să fim mereu în priză, nu e chiar așa. Odată cu venirea lui Octombrie, totul devine mai lent. Nu credeți ca lent însemnă neproductiv. Nicidecum. Însă e perioada în care profităm de momente. Spre exemplu, în timp ce scriu acest articol, stau pe pervazul casei bunicilor, iar de la geam pot privi pădurea din fața casei. Pot vedea cum verdele închis al copacilor se schimbă în culori maronii, cum încep să rămână fără frunze și cum totul devine mai domol.

Cred că v-ați dat seama că azi nu voi vorbi despre lucruri prea serioase, prea formale. Săptămâna trecută am vorbit despre „5 întrebări de adresat la interviu“, astăzi vom vorbi despre lucruri care ne fac fericiți în perioada asta, despre favoritele tomnatice ale YAA-iștilor.

Dată fiind situația de față, cu toții avem cursurile online. Diminețile sunt mai răcoroase, întunecate și de multe ori plouă. Ne putem bucura de cafeaua savurată acasă, în pijamale, ascultând muzică, fără să ne temem că vom întârzia la facultate. Pentru a simți și mai mult atmosfera toamnei, vă propun ca în cafeaua voastră să adăugați puțină scorțișoară sau sirop de caramel, vanilie. Vă garantez că aceste arome combinate cu aroma de cafea, vor crea o plăcere și mai mare.

Cum abia a început anul universitar, încă putem profita de zilele fără stres din sesiune, în care orice citim trebuie să fie legat de materiile predate. Ne putem permite să citim orice ne poftește inima. Vă spun sincer că, pentru mine, timpul este o mare problemă când vine vorba de citit. Însă iubesc serile în care aprind o lumânare parfumată, îmi prepar o ciocolată caldă sau un ceai, împreună cu ceva dulce, și pot citi o carte în liniște.

Că tot am ajuns în zona gurmandă, cred că sunteți de acord că odată cu instalarea toamnei și apetitul nostru culinar crește. Cum ar putea să nu? Numai când mă gândesc la mirosul de castane coapte, prăjitură cu mere, cu dovleac făcută de mama, supele calde de legume, dovleacul copt. Încep să salivez… Nu degeaba se spune ca toamna e cel mai bogat anotimp, când te gândești de câte arome gurmande te poți bucura.

Am cam povestit despre activități care se desfășoară în confortul casei noastre și nu am pomenit nimic despre activitățile afară, în natură. După părerea mea, toamna este anotimpul perfect să ieși din casă. Nu e nici prea cald, nici prea rece. Te poți juca cu mingea, împreună cu cățelul prin parc, poți face mici plimbări într-o zonă mai împădurită și, de ce nu, să faci și un picnic împreună cu prietenii, poți merge în drumeții cu familia în weekend, să stai la o cafenea să te bucuri de oraș. Sunt o mulțime de oportunități, trebuie doar să profităm de ele și să respectăm regulile contextului pandemic.

După cum vedeți, nu am vorbit despre lucruri prea complexe. Toamna este despre bucuria de momente simple. Asta nu însemnă că vom neglija îndatoririle și că punem pauză visurilor noastre. Vom munci neîncetat pentru ceea ce ne dorim și pentru aspirațiile noastre, însă nu vom evita bucuriile oferite de lucruri mici, de momente simple, care ne încarcă de energia necesară să putem lupta în continuare pentru viitorul nostru.

a